Helena Ulne Bengtson

Helena Ulne Bengtson Shadow akryl 24x30cm 800 kr
Helena Ulne Bengtson Something new olja 33x41cm 1200 kr
Helena Ulne Bengtson Två delat akrylcollage 20x60cm(40x60cm) 1300 kr

Jag heter Helena Ulne Bengtson och är uppväxt och bor i Lidingö. Vid 20 årsålder flög jag ner till Milano i Italien där blev jag kvar i 18 år, men det är en annan historia. Där hann jag i alla fall utbilda mig till dekoratör och visual merchandiser, för kreativ har jag alltid varit. Sen liten fick jag ofta penslar, block och målarfärger i present på jular och födelsedagar. Dem vuxna såg nog att det fanns något konstnärligt i mig redan då. Men det var först efter mina år i Italien som jag på riktigt började måla, så sen 2006. 

Jag fortsatte min kreativitet och utbildade mig till florist och även i silversmide. Men det fanns en dröm att få ställa ut mina tavlor en dag. Så jag tog modet till mig när min svärmor som också målar fick in mig i Roslagsmålarna som jag började ställa ut. Sen har det blivit utställning i Gamla stan och Danderyd också.  

Jag har måleriet som hobby men jag märker att det tar mera plats. Mitt måleri gör jag till en paus i vardagens rutiner, jag glömmer tid och rum, min kreativitet får flöda och det är en härlig känsla. 

Jag målar mest i akryl men blir även i olja. En och annan akvarell har det också blivit men älskar starka färger och det kommer fram så bra i akryl och olja. Collage är något jag använder ibland i mina tavlor. Något jag fick med mig från Italien då jag lärde mig decoupage på möbler och ting. Motiven är abstrakt och ibland med motiv av natur, djur och människor.

Vill ni följa mig finns jag på Instagram som @artbyhub

Kontakt: Helena Ulne Bengtson, Tel. 0704-955 368
Epost: helena_ulne@hotmail.com