Om oss

Roslagsmålarna är en ideell, opolitisk förening och består idag av ca 160 konstnärer och konstintresserade. I kretsen av konstnärer utövas många konstarter, även om oljemålning och akvarell dominerar. I föreningen finns medlemmar i olika åldrar, många med ett intressant och spännande förflutet i konstens värld.

I vårt galleri och möteslokal i Ensta krog, Stockholmsvägen 205 i Täby, i genuin kulturhistorisk miljö, genomför föreningens medlemmar separat- och samlingsutställningar året runt. Utställningarna är öppna för allmänheten de flesta av veckans dagar.

Aktiviteten i föreningen är hög, med bl.a. kursaftnar, utvecklingsträffar och kulturkvällar. Genom föreningens tidning och hemsida hämtar medlemmarna information om aktuella utställningar och planerad verksamhet.

Lite historik
1991 träffades några konstnärer i Täby för att prata en stund över en kopp kaffe. De kände gemenskap men var lite ”hemlösa”,
så man beslöt att bilda en förening och antog namnet Roslagsmålarna, för konstnärer och konstintresserade. De ville nå vanligt folk, för konsten hör hemma överallt. Konst skapas av människor för människor och ska visas vid många tillfällen. Föreningens konstnärer har många utställningar runt om i Roslagen. 
Roslagsmålarnas första utställningslokal var på Koltrastvägen i Näsby Park.
Med åren har föreningen bytt lokaler några gånger, den gamla järnhandeln i Roslags-Näsby, därefter Grindstugan i Hägernäs och fr om år 2000 hyr vi Ensta Krog med anor från 1600-talet.

Ensta Krog har varit gästgivargård, skjutsställe och tingsplats och på senare år skola och motionsgård. Allteftersom föreningen växte i medlemstal beslöt man 1995 satsa på bättre information till medlemmarna och en medlemstidning startades. Vid sekelskiftet publicerades även en egen hemsida för de ca 150 konstnärerna och konstvännerna.

Styrelse

Eva Josefsson, ordförande goslju@gmail.com
Safinaz Farhat, kassör 070-951 29 18 safinaz_farhat@yahoo.com
Linda Fröberg, ledamot, webbresurs
Anders Dahlin, ledamot
Kersti Marksell, suppleant
Annika Bengtson
Uta Malmengård, adjungerad

 

e-post: info@roslagsmalarna.se