Marika Von Heijne

Marika von Heijne

Målning, teckning och keramik har i alla år roat mig och jag har alltid skapat i någon form.

Jag har arbetat med keramik för Ingrid Fyrk Jonsson i Medborgarskolans regi sedan 1993, med ett par perioders uppehåll. Jag har tagit lektioner i akvarell- och oljemålning ett par terminer på kursverksamhet, bland annat för Wolfgang Rehback och även gått akvarellkurs för Björn Bernström på Färingsö. Speciellt mycket tycker jag om att måla av naturen och skärgården. 

Under nästan två och ett halvt års boende i Tokyo, Japan, passade jag på att lära mig japansk kalligrafi för sensei Akie Yoshino och japanskt tuschmåleri. Jag tog även lektioner i ikebana, japanskt blomsterarrangemang. Åren i Japan, den fantastiska japanska konsten och deras formspråk gjorde starkt intryck. Den har påverkat mig i mitt konstnärliga utövande. 

Sedan hösten 2015 är jag medlem i Roslagsmålarna. 

Marika Von Heijne
tfn: 070 374 27 43
e-post: marika.vonheijne@hotmail.com